Babytaal

Je baby huilt, maar wat is er aan de hand? Honger? Moe? Buikkrampjes? Zit er een boertje dwars? Lijkt je kindje een huilbaby? Of is er iets anders? Soms zou je zó graag willen weten wat je baby nou toch duidelijk wil maken… In de workshop babytaal leer je de geluiden van je baby beter herkennen.

Goed voor je baby…

Een huilende baby geeft aan dat er ‘iets’ is. Door goed te reageren op huilgeluiden zal je baby:

• zich veiliger voelen
• eerder weer rustig worden
• beter slapen
• beter drinken

… en goed voor jou

Als je het huilen van je baby gaat herkennen en leert ‘verstaan’, geeft je dat als ouder zelfvertrouwen. Omdat je je baby sneller kunt geruststellen, ervaar je zelf ook minder stress. En als je baby zich comfortabeler voelt en beter slaapt, krijg je als ouder zelf ook een betere nachtrust.

Over de geheimtaal van je baby

De workshop is gebaseerd op de methode van de Dunstan Babytaal, ontdekt door een Australische moeder met een absoluut gehoor. Door goed te luisteren ontdekte ze duidelijke patronen in de huilgeluiden van haar zoontje. Die verschillende geluiden wezen op een specifieke behoefte. Haar theorie is uitgebreid getest met meer dan duizend baby’s van verschillende nationaliteiten. Wat bleek na ruim 9 jaar onderzoek? Overal ter wereld spreken baby’s een universele taal, die nu de Dunstan Babytaal wordt genoemd.

In de workshop leer ik je de geluiden te herkennen. Je leert de 5 verschillende reflexgeluiden, waarmee baby’s een bepaald signaal afgeven: honger, vermoeidheid, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes of een ander ongemak.

Wanneer begin je ermee?

Het is het mooist om de workshop Dunstan Babytaal te volgen aan het eind van je zwangerschap. Het voordeel is dat je dan al meteen in de kraamweek geluiden zult herkennen bij je baby. Maar je kunt de workshop ook volgen na de geboorte in de eerste weken. Ik kan dan gelijk met je meekijken en meeluisteren naar hoe jouw baby de geluiden maakt. Eventueel maken we afspraken over bijvoorbeeld het insturen van video’s.

Vooral in die eerste maanden kun je veel profijt hebben van je kennis van Babytaal. Vanaf dat je baby ongeveer vier maanden is, maken de universele reflexgeluiden geleidelijk plaats voor bewuste communicatie.